Algemeen

Vocalgroup Mes Amie opgericht in 1978 bestaat uit 57 enthousiaste zingende leden, die het leuk vinden om met elkaar een muzikale uitdaging aan te gaan. Onder leiding van Paul Lemmens en een 6-tallig combo wordt er op een ontspannen en gezellige manier gewerkt aan het repertoire. In de loop der jaren heeft Vocalgroup Mes Amie een uitgebreid en divers repertoire opgebouwd waaronder veel herkenbare Engelstalige moderne muziek, dialectmuziek, negrospirituals, kerst- en carnavalsmuziek. Waarvan grotendeels eigen arrangementen van onze dirigent Paul Lemmens.

Vocalgroup Mes Amie treedt regelmatig op binnen en buiten Amby-Maastricht. Onze optredens zijn divers. Deelnemen aan muzikale evenementen zoals het Parcours in de binnenstad, Magisch Maastricht, de drie koningenstoet. Het geven van een concert in samenwerking met harmonie Heer vooruit. Uniek binnen ons programma zijn de kerstwandelingen, a.d.h.v. een verhaal, wandelen langs taferelen met zang en toneel. In 2018 organiseerde VGMA haar eerste concert “Journey of dreams” in de Bonbonnière met zang, dans en toneel. Samen zingen op goed muzikaal niveau, dat is de basis.


Vocalgroup Mes Amie organiseert jaarlijks kienavonden en houdt kledinginzamelings acties via Aktie 68. En VGMA schroomt niet om andere verenigingen te ondersteunen in hun activiteiten.


Vocalgroup Mes Amie is 2x uitgeroepen in Maastricht als club van het jaar.


Het koor is een hechte en gezellige club en kent geen leeftijdsbeperkingen en zingt met 6 stemsoorten. Om mee te kunnen doen, is het niet nodig om noten te kunnen lezen. Wel moet je in staat zijn zelfstandig een melodie in meerstemmig arrangement te zingen. “Stemvast” zijn dus! Elke maandagavond zingen we met veel plezier een wisselend repertoire en werken we aan een steeds betere zang-kwaliteit. Iedereen is welkom en wordt gelijk opgenomen in ons koor. Het voelt als één grote familie Maar....... we zoeken nog mannen die zingen leuk vinden. Vrouwen zijn natuurlijk ook van harte welkom. Dus kom gezellig langs in Gemeenschapshuis de Amyerhoof in Amby-Maastricht op een maandagavond. We beginnen met zingen om 19:30 uur tot 21.30 uur.